Orange och gult är allt annat än fult, utan proppat med karetenoider som är en riktigt kraftig antioxidant. Det här är färgerna som bäst skyddar mot kranskärlssjukdomar. Morötter, orange paprika, apelsin, klementin, grapefrukt. Ja, och citron förstås.
Jag hystar äpplen (någon som vill ha? Kom och plocka!), ingefära och hela den brandgula färgskalan i min nya råsaftcentrifug och vips! Världens godaste och kranskärlssjukdomsbekämpande mumsiga must! Och ordets brandgul ska äntligen få ta revansch tycker jag. Är det inte ett härligt ord? Energiskt! Kraftfullt! Innehållsrikt! Precis som färgens egenskaper i våra frukter och grönsaker.
Idag ser jag storheten i det lilla stegets kraft, en god must på ekologiska frukter och grönsaker är definitivt ett sätt att hälsa mera™. Gör det lätt för dig du också, musta mera! Och berätta gärna om vad du hystar in för färger. Hälsa är både nyttigt och gott…
Malin L
Lämna ett svar