• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till innehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet
glad fri stark är medlemsprogrammet för dig, Malin Lundskog, hälsa

Malin Lundskog

  • Tjänster
  • Aktuellt
  • Skryt och kul
  • Bloggen
  • Poddar
    • Min perfekta kropp
    • Skriverier med Malin och Cilla
  • Kontakt

Självkärlek för dummies i podden Min perfekta kropp

Självkärlek för dummies! Det är ju det vi bidrar till i podden Min perfekta kropp. Eller Självkärlek och kroppspositivism för dummies till och med. Det är i alla fall vad jag har kommit fram till att vi vill bidra med, utforska och hitta vägar för att nå.

Klipper podd och kommer till insikt

Det är inte bara under våra samtal i podden som jag reflekterar över vikten av just samtal. När jag klipper podden Min perfekta kropp tänker jag också varje gång: herregud vad det är härligt att prata om sådant som man tror att man inte ska, kan eller bör prata om. Ni vet, sådant man tror att man är ensam om att tycka, tänka och känna. Och att göra det ur ett alla tillsammans-perspektiv, inte ett vi och ett dem. Och känna kraften i att prata om våra perfekta kroppar ur ett ”vad fan kan jag göra här och nu-perspektiv.” Vad kan jag göra här och nu för mig, för dig och för alla runt omkring oss?

För det är vad vi vill, Viktoria och jag. Agera. Vara kroppspositivister i vardagen. Skapa vanor, tankar, mindset och känslor genom de små stegen vi orkar ta var och varannan dag. För vi tror att alla vi som har perfekta kroppar men inte har fattat det än behöver de där små stegen. Vi behöver någon slags självkärlek för dummies-inspiration. Vad tror ni?

Tankar, normer och skam

I vissa avsnitt pratar vi massor om tankar och normer som lurar in våra tankar att tro att vi måste förändra oss för att duga. Ibland pratar vi om förebilder och ibland halkar vi in på vår rädsla att bli lämnade ensamma. Stå där med skammen. Inte bara skammen av att tycka att vi är för korta, tjocka eller gråhåriga. Eller skammen av att vi ens skäms över att vi är för korta, tjocka eller gråhåriga. Nej, vi pratar också om skammen av att tycka om sig själv. Behovet att visa andra att vi vet att vi är för korta, tjocka eller gråhåriga, även om vi inte ens tycker det själva.

Man skulle kunna säga att vårt innehåll är både högt och lågt och gott och blandat. Och jag tror att det är precis så det behöver vara. För det är så komplexa vi människor är.

självkärlek för dummies, Min perfekta kropp
ny säsong, lite nytt på vår poddbild och massa nytt innehåll … för stora förändringar?

Tredje säsongen och kriget mot kroppen

Idag, 16 april 2021, släpper vi tredje säsongens första avsnitt och det är nog första avsnittet där vi pratar om att ha ont i kroppen, men inte lyssna på den. Min erfarenhet som personlig tränare säger mig att det här är vanligt. Jättevanligt. Kroppjävel liksom! Varför gör du så här mot mig?!

Häng med på vårt fortsatta äventyr mot mer självkärlek! För visst är det dags att vi slutar att kriga mot kroppen och istället jobbar med den?! Viktoria och jag poddar på gräsrotsnivå, för att gjuta mod i kvinnor och att bryta normer som säger att vi inte duger som vi är. För visst gör vi det, allihop. Vi duger perfekt!

Mer om Min perfekta kropp

Du hittar vår strävan mot mer självkärlek och kroppspositivism för dummies där du hittar poddar. Vill du göra det enkelt, klickar du här: Min perfekta kropp

Jag har berättat om Min perfekta kropp förut. De inläggen hittar du här:
Podden min perfekta kropp om kvinnor och normer
Min perfekta kropp och stoltheten över den
Min perfekta kropp och varför jag ljuger

0

16 april, 2021 av Malin Lundskog Lämna en kommentar

På Knippla kommer goda grannar med tång

På Knippla kommer goda grannar med tång. Bland annat alltså … Men det är just tången och generositeten från goda grannar jag vill berätta om idag.

Som ni kanske vet badar jag året runt i både ur och skur, storm och stiltje och sol och moln. För några veckor sedan stod min badkompis och jag på badbryggan och åååhhhade och aaaaahade över vilket liv vi lever. Om hur vackert vi har det, och hur enkelheten i livet på ön gör oss gott. Och just som vi stod där och tänkte att det eventuellt inte kan bli bättre kommer en kajak glidande över det blickstilla havet.

På Knippla kommer goda grannar med tång
ett skepp kommer lastat …

Det kunde alltså blir bättre!

Ja, det kunde blir bättre. Det kanske det alltid kan? Hur som helst: i kajaken satt Kerstin. Alltså, Kerstin är min målbild! Vill också vara somt Kerstin när jag blir äldre: ut och paddla kajak, lära mig att fridyka, odla ätbara grejer i hela trädgården och forsätta att vara nyfiken på livet och säga till mina yngre fellow öbor att det enda vi har framför oss är framtiden!

sockertång, Knippla, kajak

Inte nog med att det var galet vackert med kajaken, havet, glittret och tystnaden. Kerstin hade varit ute och plockat tång. Sockertång. Till min man, den store matlagaren i vår familj. De hade pratat om tång under dansen (kommer ni ihåg när jag bjöd upp Knippla till en Jerusalema challenge?) och några dagar senare paddlade Kerstin iväg och plockade. Hur underbart är inte det? Snacka goda grannar!

Vi äter tång

När vi hade hämtat hem sockertången hängde vi upp den på tork på balkongen och även om den var sktisnygg där den hängde, så testade vi (eg min man) att göra fiskrullader i tång till middag. Skulle man kunna kalla crossover-mat va, där Japan och svenska Västkusten gifter sig …

På Knippla kommer goda grannar med tång, sockertång, västkusten
tång på tork

Första giftermålet var inte helt lyckat, vi hade för tjockt lager med tång runt fisken, det blev ganska segt. Men när vi tog ett tunt lager tång blev det mumsigt som sjutton. För att inte tala om effekten av torkad smulad tång (sparat på burk) på halstrad fisk.

Vi är något på spåren här, med vår tång. Och snart ska jag dyka ner och plocka upp sockertången Kerstin hittade nära land, men sparade till mig att plocka själv. Undra ord det smakar ännu godare då?

Hur som helst så kommer vi att äta mer tång. Även om jag inte får tag på så mycket när jag dyker ner, så är våren bästa skördetid och vi har skaffat andelar i en tångodling (ni kan kalla oss tångbönder om ni vill …). Dessutom är jag säker på att allt fler kommer att äta allt mer tång eftersom det är ett klimatsmart och proteinrikt livsmedel.

och samlar tången inte gott, kan man ju alltid klä sig i den …
foto: Viktoria Davidsson

Men visst är det också värt sina ahhhhh och åååååh, att goda grannar kommer med tång på Knippla?

Har ni testat svensk tång? Berätta gärna!

Vi ses snart,
tills dess: HEJA HEJA! och häng gärna med på äventyr på Instagram där jag badar, käkar tång och lever livet.


Hälsar Malin med varma kramar, nytvättade händer och anpassat avstånd

0

24 mars, 2021 av Malin Lundskog 4 kommentarer

Enkla rutiner för meditation

Enkla rutiner för meditation är det som fick mig att börja meditera, det som gör att jag fortsätter och det som skapar sug efter mer! Precis som jag skrev när jag berättade om varför jag mediterar varje dag, så är enkelhet min melodi, oavsett om det handlar om min egen meditationsvana eller hälsosamma vanor mina kunder vill skaffa sig. Keep it simple, så blir det … enklare!

Så här gör jag när jag mediterar:

  • kaffe i kökssoffan
  • anteckningsbok
  • vägledd meditation
  • reflektion genom att skriva inklusive resten kaffe

Men om vi tar det från början: Jag värmer upp med att ta några barfotasteg (återkommer om barfota inom kort, men ja: barfota oavsett väder och det har absolut inget med min meditation att göra egentligen …) och djupa andetag i trädgården medan Brorsan kissar av sig i buskarna. Därefter går vi två i samlad tropp upp till köket. Han äter frukost, jag fixar en kopp kaffe. Ja, men visst: kaffe! Hade jag haft högre krav på mig hade jag skippat dagens bäst kopp och trott att jag måste göra yogite eller något sådant …

Enkla rutiner för meditation, så här gör jag:

Jag slår upp min anteckningsbok, har inte slutat att morgonskriva men har ändrat mitt skrivande utifrån min meditation. Jag skriver in dagens datum och eftersom jag just nu är inne på en meditationsstreak (mer om streak kan du läsa här) skriver jag också in vilken dag i ordningen jag mediterar. I morse (21 mars 2021) skrev jag in siffran sextioen! Wow, ändå va?

Enkla rutiner för meditation, Malin Lundskog, springerspaniel
med en springer spaniel är man sällan ensam …

När jag mediterar sitter jag rätt upp och ner i kökssoffan, sällan ensam för då har Brorsan glufsat i sig sin frukost för längesedan. Du som har sett en hund äta vet att det kan gå fortare än kvickt.

På soffan sitter jag med fötterna i golvet, rumpan på sofflocket och ryggen rak. Tidigare trodde jag att jag behövde tända ljus, sitta bland bolster i lotusställning och tända rökelse för att meditera ”på riktigt”, men vet ni: det här räknas. Också!

I soffan tar jag en klunk kaffe (som sagt: dagens godaste!) och sätter sedan på den meditation jag lyssnar på för tillfället. För jag lyssnar. Vill ha vägledning i min meditation. I alla fall än så länge, har en känsla av att det ändras längs vägen … Tipsar om några guidade meditationer längre ner i det här inlägget.

Och så försvinner jag in i … mig själv? Följer meditationen, andas och glömmer tid och rum. Rullar bak axlarna och tar ett sista djupt andetag innan jag öppnar ögonen jag stängde när meditationen började.

Efteråt sörplar jag i mig resten kaffe och skriver ner mina reflektioner och tankar som har kommit upp under meditationen. Ofta vidareutvecklar jag dem. Fångar de luddiga känslorna och drömmarna och konkretiserar dem. Om jag kan! Kan jag inte det, skriver jag just det. Beskriver det luddiga och ställer frågan till ingen. Eller allt? Kanske kommer jag på ett svar under dagen eller nästa meditation. Kanske är luddigheten kvar.

Och sen då?

Gôtt mår jag i alla fall och ärligt talat: sedan jag lade till meditationen i min morgonrutin är det lättare att gå upp. Nej, jag har sällan svårt att gå upp på morgonen, men den här nya rutinen har gjort det ännu lättare. Jag vet liksom att starten på dagen är kravlös och lugn. Just det: kravlös! Jag tror att det är en anledning till att vi många gånger har svårt att dra igång något nytt: vi ställer krav på oss på en nivå som inte är rimlig. Så: kravlös, lugn start!

Efter meditationen är jag fräsch som en nyponros och så klarsynt som jag kan bli (aööt är relativt, som ni vet). Redo för livet och morgonrundan med Brorsan. Inget krångel, eller hur?!

Tips på guidade meditationer

Eftersom jag fortfarande är ny i meditationsgemet är mina tips verkligen inte allomfattande. Det är de kanske aldrig, men ändå … Här kommer några meditationer som jag gillar och som jag tror är lättillgängliga för dig som vill testa meditation.

Gaby Bernsteins meditation om att manifestera en vision
Meditation för sömn med en av de … mjukaste (?) rösterna jag har hört
Självkärlek är ju en av mina missioner att inspirera till. Lyssna på Adriennes meditation om att tycka om sig själv och sin kropp här.

Jag verkar vara en sucker för kvinnliga röster? Innehåll, språk, röster och … allt egentligen är individuellt, så prova dig fram. Och tipsa gärna om dina favoriter!

Mina enkla rutiner för meditation kanske kan vara tips för dig som (också!) är ny i meditationsvärlden eller för dig behöver inspiration för att ändra en rutin som inte ger något?

Jag återkommer snart med mer! Har fått frågor om vad meditation egentligen är och om andlighet, flum och mindfulness. Så tacksam över de frågorna och över att få utvecklas tillsammans med er.

Ses snart!
Tills dess: HEJA HEJA!
Kram Malin

0

21 mars, 2021 av Malin Lundskog 1 kommentar

Vill ni veta mer om hälsa, liv eller skrivande?

Vill ni veta mer om hälsa, liv eller skrivande? Eller om alla eller två eller tre av de områdena? Jag hoppas innerligt att ni som brukar följa mig här på bloggen vill fortsätta att göra det. Och att ni väljer bort innehåll som inte intresserar er, men hänger kvar för att få mer av sådant som ni tycker är intressant.

Ni har sett att jag har delat upp bloggen i tre olika områden va? Jag skriver mer om de delarna strax, men först vill jag berätta att ni från och med ganska exakt just nu (mars 2021) kan välja att få inspiration rätt hem i mailkorgen utifrån de tre områdena hälsa, skrivande och livet.

Yes! Från ganska exakt just nu delar jag upp mitt HEJA-rop (nyhetsbrevet alltså) i tre och kommer ut med ett brev inom respektive område en gång i månaden. Bra va?!

Vill ni ha HEJA-rop? Om alla områden eller bara det ena? Eller två av dem? Välj genom att klicka på knappen nedan:

Jag väljer rätt!

Tack för det, å både era och mina vägnar!

Ni som väljer ett eller flera HEJA-rop får veta det jag har att berätta lite innan alla andra, ni får tips och tricks och inspiration. Och information. Dessutom får ni förhandstjing på kurser och andra kul event. Kommer snart, snart, snart en nyhet, just sayin`…

Och här på bloggen

vill ni veta mer om hälsa, livet eller skrivande? Malin Lundskog

Ni som vill läsa om mitt liv på Knippla, hur det är att bo på en ö, att vara femtio plus, att ha vuxna barn, att gråta lätt, att fiska hummer och annat som betyder massor för mig, men inte platsar inom hälsa eller skrivande (mina yrkesområden), ni klickar på mina inlägg här: Livet

Vill ni följa mitt författarskap och mina tankar, erfarenheter och min kunskap (visste ni att jag är medie- och kommunikationsvetare förresten?) om skrivande, ni väljer att hänga med här: Skrivandet.

Och hälsan, grunden till att jag började blogga och min professionella bransch under de senaste fe … tio … nä, herregud vad åren går fort. Under de senaste tjugo åren! Den skriver jag om under rubriken hälsan.

Och i sociala medier

Jodå, jag har delat upp mig (ah, ni fattar …) på både Instagram och Facebook också. När det gäller hälsan och livet är mitt hetaste tips att hänga med mig på @malinlundskog på Instagram och/eller Malin Lundskog på Facebook.

Ni som vill ha mer skrivande och författarskap, följ gärna på @skrivarmalin på insta och här om skrivandet på Facebook.

Välj och vraka, så att ni får det precis som ni vill! Är ni nöjda och glada är jag nöjd och glad.

Vi ses snart, här på bloggen, på Instagram, Facebook och (hoppas jag!) i ett HEJA-rop i er mailkorg.

Kom ni ihåg att signa upp er? (Eller göra val, ni som redan får hejarop) Annars kommer knappen här igen: 

Mitt HEJA-rop!

Tack för nu,
vi ses snart igen och ni vet ju vad jag gör tills dess: Jag hejar på er.

HEJA HEJA!
Kram Malin

0

21 mars, 2021 av Malin Lundskog Lämna en kommentar

Därför mediterar jag varje dag

Därför mediterar jag varje dag: för att lära känna mig själv, för att utvecklas, skapa klarhet, hitta lugn och trygghet, för att börja dagen hälsosamt, för stresstålighet, för energi för … jadajadajada. Det kanske räcker att skriva att jag mår så jäkla gôtt av det? Och vill ge mig själv chansen att skapa en ny hälsosam vana.

Det finns drösvis med vetenskapliga bevis för hur hälsosamt och välgörande det är med meditation. Precis som det finns forskning som visar att det är bra för oss att träna. Sova. Äta bra. Skratta. Vi mår gôtt av det. Och det underlättar resten av livet.

därför mediterar jag varje dag, hälsa, klara färdiga gå, Malin Lundskog
klara, färdiga … gör!

Men, hur mycket forskning och hur mycket vi än vet så gör det ingen skillnad för oss så länge vi inte gör något … Det är därför jag mediterar varje dag.

En utsvävning om att hälsan är grunden till allt

Även om inte mitt inlägg skulle handla om det så vill jag ändå skriva det, nu när jag ändå tänker på det: hälsosamma vanor, de är grunden för att vi ska funka i alla delar av livet. Mår vi inte bra, gör vi inte bra. Och gör vi inte det vi mår bra av, mår vi inte bra och (sa jag just det?) mår vi inte bra gör vi inte bra. Eller?

Så, färdig med utsvävningarna. Sorry, men har ju bara mediterat femtiotvå dagar i sträck nu, kanske därför jag inte kan hålla fokus så länge? He he he. För just det där med fokus är en av de stora hälsoeffekterna av meditation. Precis som allt det där jag skrev högst upp i inlägget.

Tacksam över omvägar

Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle bli hooked på meditation. Herregud. Jag som tyckte att sova var slöseri med tid. Men det där är historia nu och ledde mig raka vägen in i den (tyvärr!) så berömda väggen.

Nu är nu och alla resor och omvägar jag har tagit genom livet har lett mig hit. Först till nyfikenheten: kan meditation ge mig något som jag inte redan har? Jag menar, jag skriver ju varje morgon sedan flera år tillbaka (läs mer om mina skrivrutiner här och hur skrivrutinen utvecklas här). Reflekterar. Diskuterar. Filosoferar.

Sedan till insikten om att jag mår skitbra av att meditera. För jag märker skillnad. Jag känner mig själv ännu bättre, vilket faktiskt är allt mindre skrämmande ju mer jag känner mig. Jag litar på mig själv och jag tycker bättre om mig själv. Efter femtiotvå dagars meditation har jag ännu lättare att leva som jag lär, att ärligt prata om självkärlek i både sociala medier (häng med över till Instagram här), här på bloggen och i podden Min perfekta kropp och jag vet ännu bättre vem jag är och vad jag vill och brinner för.

Fri från jämförelse genom meditation

Min dagliga (framförallt morgonliga) stund med andetag och samma ord i öronen (ja, samma meditation varje dag) har fått mig att längta efter mer. Har väckt nyfikenheten på vart det här kan leda. Eftersom nyfikenhet är en av de känslor jag vill känna mer är jag inte sen att följa med när känslan väcks.

Jag ska snart byta meditation, men ville undersöka om samma meditation under en längre period kan leda till något bra. Och det kan det! Under de första dagarna var det ingen större skillnad i hur jag kände och tänkte, men pö om pö (älskar vi inte det uttrycket?) hände det saker med både mina tankar och mina känslor.

Nya insikter dök upp. Jag släppte alltmer tankarna på andra och hur jag ser mig själv i relation till andra (hur de ser på mig?) och istället har jag nu hamnat i ett utforskande av hur jag själv ser på mig. Hur jag själv känner för mig. Och det är någonstans där som lusten att fortsätta meditera väcktes. På riktigt! När friheten av att inte jämföra sig infann sig på ett helt annat sätt än tidigare. När jag slutade att döma. Det här är både spännande och välgörande, fatta vilken superkombo!

Därför mediterar jag varje dag

Nu är min meditera varje dag-vana bara femtiotvå dagar gammal (12 mars 2021), men sättet jag har skapat vanan på tror jag har en stor del i min uthållighet: små steg varje dag, där konsten att sätta skamliga mål är en tillgång. En meditationsstreak utan krav på prestation och resultat, en inställning av better done than perfect. Och tillfredsställelsen av att fylla på min brutna kedja … Precis som det jag beskrev i blogginlägget om runstreak, som du kan läsa här.

Det här får medlemmarna i medlemsprogrammet GLAD FRi STARK, och eftersom jag lever som jag lär gör jag samma sak som de gör. Jag har gjort en mall med 66 rutor, eftersom just 66 dagar är det genomsnittliga antalet dagar det tar att skaffa en ny vana. Om vi upprepar vanan varje dag alltså …

därför mediterar jag varje dag, min obrutna kedja
ett litet streck för mänskligheten, ett stort streck mot en ny vana för Malin …

Den obrutna kedjan

Alla sätt att skaffa goda vanor är bra, tänker jag. Den obrutna kedjan kan vara ett jättebra sätt och i mitt fall med meditationen har det verkligen hjälpt. Det är den obrutna kedjan som gör att jag mediterar även om klockan blir mycket, jag egentligen inte orkar och har ungefär hur många ursäkter som helst. Jag vill ju kryssa i en ruta liksom.

Och jag vill inte börja om! För om jag missar en dag börjar jag om från dag ett. Det spelar ju ingen roll eftersom det inte handlar om att nå ett slutmål inom en viss tid, utan är en hälsosam process som har hälsoeffekter oavsett om jag är på dag sju eller fyrtionio.

Alla dagar kanske inte innebär den mest högkvalitativa meditationen (vem som nu bedömer kvalitén på en meditation?), men det bygger en vana. HURRA för den! Och mig?

Definitivt heja er! Oavsett vad ni har för utmaningar, om ni mediterar eller inte. Men eftersom det här inlägget tillägnas meditation, vore det himla kul att höra om du mediterar och vad det i så fall ger dig. Förresten: om du inte mediterar, vad har du för tankar om meditation?

Ses snart igen!
Tills dess; stor kram (på avstånd och med nytvättade händer)
Malin Lundskog

ps. som ni vet är jag ett stort fan av hälsa utan krångel. Återkommer snart med mina enkla rutiner kring min meditation. Keep it simple!

0

12 mars, 2021 av Malin Lundskog 7 kommentarer

Behöver vi en runstreak för att bli löpare?

Behöver vi en runstreak för att bli löpare? Eller börja springa? Ja, kanske. Och nej. Kanske inte …

inlägget innehåller annonslänk till Bokus

behöver vi en runstreak för att bli löpare, springa med hund, Malin Lundskog
kör apporteringsträning med min bästa springkompis när vi är ute i bergen och lufsar

Vanor får vi av att upprepa ett beteende. Och av att upprepa det ofta under en längre (eller kortare) period. Inga konstigheter, eller hur? Jag pratar och skriver ofta (kanske har blivit en vana?) om att ta myrsteg. Ja, jag kallar till och med min metod för myrstegrevolutionen.

Myrstegsrevolutionen i runstreak-anda

Det myrstegsrevolutionen går ut på är ungefär i Magnus och Brasses och Evas anda: Fem myrsteg är fler än fyra elefantkliv. Elefantkliv är ofta lockande som sjutton när vi har bestämt oss för att skaffa en ny vana och träna in ett nytt beteende eller sätt att tänka och agera. Men ärligt talat: hur ofta orkar vi ta elefantkliv? Och hur lätt är det inte att ett elefantkliv inte blir taget på grund av att vi har ont om tid, energi eller mod att ta det stora steget. Då är myrstegen magiska. Minimala steg som du aldrig (okej, kanske inte aldrig. Men sällan?) kan säga att du inte orkar, hinner eller vågar ta. Hur smart är inte det?

Streaka stärker

I den aspekten tycker jag att en runstreak för er som vill få in löpning som en vana gör susen. Ni förstår ju att det här funkar på vilken vana som helst. Streaka stärker beteendet! Dels genom att vi upprepar beteendet och breddar vägen i hjärnan för just det här beteendet. Något vi inte är vana vid brukar jag jämföra med en snårig obanad stig ute i bushen och ju mer vi trampar upp den stigen, desto bredare blir den. Desto lättare blir det att gå på den. Är ni med?

Dessutom stärker en streak i myrstegsrevolutionens anda vårt beteende genom att vi lyckas! Vi blir stärkta av att klara av det vi har bestämt oss för att klara av. En streak gör att kan fira och high fiva oss själva varje dag och det stärker. Det gör oss motiverade att fortsätta. Och fortsätta …

En runstreak är mer än att springa

Det som också talar för en runstreak, eller vilken beteendestreak som helst, är att det inte är effekten av varje liten enskild löprunda (eller vad vi nu streakar inom … ) som är grejen.

En runstreak är mer än att springa. Det är en helhet. Något större. Där det inte gör något om vi springer långsamt eller kort, där vi släpper prestation och njuter av att kroppen rör sig, där löpningen blir avkoppling och återhämtning. Ja, jag tror att helhet är mitt bästa ord att beskriva det hela med. Eller livsstil? Utan tvång. En livsstil som gör gott för både kroppen, knoppen och själen!

Behöver vi runstreak för att bli löpare?

Självklart behöver vi inte en runstreak för att bli löpare! Det går utmärkt att springa ändå. Har vi dessutom svårt att hålla igen och tycker att löpning handlar om att kötta på och komma hem efter en runda slutkörda, då är runstreak inget för oss.

För runstreak handlar inte om slitsam träning. Ingen av oss fixar tuffa pass varje dag. Särskilt inte vi som inte är i 20-30års-åldern längre. Vi behöver återhämtning mellan varven.

Runstreak handlar egentligen om konsten att tagga ner. Våga skynda långsamt. Och att se helheten och inte de små detaljerna. Så som jag tycker att vi ska hantera hälsan

Vad tro ni, är någon form av streak något för er? Berätta!

Myrsteg och skamliga mål

Som jag skrev så är min myrstegsrevolution ungefär som en streak. Myrsteg som vi själva bestämmer hur stora de är. Och där vi kan ta hjälp av dagliga mål som är så lågt satta att de är skamliga. Alltså, de är ju inte skamliga. Men … jävligt lågt satta. Så att det bara inte går att misslyckas.

Det kan vara så lågt som att en dag när allt skiter sig, när tiden försvinner, barnen bråkar, chefen är dum, bussen inte kommer, källaren svämmar över … då räcker det att byta om till löparkläder för att ha lyckats. Och lyckas vill vi! Det går att lära sig av det också. Av att behöva ta till ett skammål.

Mer om myrstegsrevolutionen hittar du här:

  • i min bok GLAD FRi STARK
  • i inlägget Myrstegsrevolutionen och de goda vanorna
  • och fler länkar i det här inlägget Få goda vanor genom att sluta när det är som roligast

Och vill du läsa om runstreak finns det till och med en bok om det: Runstreak – att springa varje dag, av Daniel Karlsson

Regler som inte är till för att följas?

När det gäller just runstreak finns det sammanslutningar på både internationell och nationell nivå. Och regler för vad som räknas. Som att sträckan man springer ska vara minst 1,6 kilometer (eller en mile). Det kanske är den enda regeln förresten?

Hur som helst är det en form att förhålla sig till. Det är lika fritt att följa den som att som att sätta sina egna regler. Du kan ju välja att vara ute en viss tid istället, om det passar bättre. Har du aldrig någonsin tagit ett löpsteg är kanske det mer relevant?

Behöver vi en runstreak, springerspaniel, Malin Lundskog, löpning, Knippla
vi kör inte runstreak, Brorsan och jag. Mer … utonjut-streak!

Hälsa utan krångel

I vanlig ordning förespråkar jag hälsa utan krångel. En hälsosam livsstil där vi vågar följ våra egna regler och göra oss själva nöjda med det vi gör eller inte gör. Behöver vi ramar och regler för att komma igång, så är det ju himla bra att det finns andra som inspirerar oss till det. Men vi har större möjligheter om vi håller det enkelt.

Förresten, jag har en egen streak på gång som jag mår fantastiskt bra av. Meditation. Är inne på min fyrtionionde dag idag (10 mars 2021) och det tänker jag berätta mer om i kommande inlägg.

Så, vi ses snart igen va?
Tills dess: HEJA HEJA DIG! Och häng gärna med mig över till Instagram, där jag både springer och mediterar och badar och … lever?

Stora varma kramar (på avstånd, med nytvättade händer!)
Malin Lundskog

0

10 mars, 2021 av Malin Lundskog 6 kommentarer

  • Sida1
  • Sida2
  • Sida3
  • …
  • Sida231
  • Nästa sida »

Primärt sidofält

Bloggen

Senaste inläggen

  • Självkärlek för dummies i podden Min perfekta kropp
  • På Knippla kommer goda grannar med tång
  • Enkla rutiner för meditation
  • Vill ni veta mer om hälsa, liv eller skrivande?
  • Därför mediterar jag varje dag
  • Behöver vi en runstreak för att bli löpare?
  • Intervju om mig och mitt författarskap
  • På Knippla dansar vi tillsammans, på coronaavstånd
  • Två debutanter och en podd syns hos Boktugg
  • Tillsammans med andra är jag bäst

Instagram »
Facebook »
hej@malinlundskog.se

En hemsida från Everday