Med kvarg, keso, fil, yoghurt, mjölk. Till frukt och bär. Som godis? Som strössel? Müsli är mums coh gör du din egna vet du precis vad det är du stoppar i dig – inte helt fel. Och ärligt talat: det är piece of cake att göra egen müsli! I den här, galet goda, finns det vatten, kokosolja, chiafrön, lönnsirap, vaniljpulver och lite salt som har fått stå och dra en stund så att chiafröna svällde och solros- och pumpakärnor, bovetekross, guinoaflingor, havregryn, kokosflingor, hackade hasselnötter och mandlar ihopblandat och inhystat långt ner i ugnen på svag värme i en knapp timme. Efter rostning åkte det ner några nävar gojibär, russin samt mullbär.
Dagens hälsa 365: mumsa på din egen müsli!
ps. Receptet är inspirerat av diverse vänner och av Josefine Jäger, som vi har skrivit om tidigare.
Lämna ett svar