Äntligen lite vinterfeeling även här på Västkusten! I alla fall en halv centimeter snö. Eller millimeter… Eller: lite vitt och inte jättemånga plusgrader. Vintertid är gröt-tid för mig och det här är verkligen en favorit som kommer i repris: pajalagröten. Hoppas att du gillar!
Pajalagröt
4-6 port: 2 dl linfrö, 1/2 dl russin (jag körde gojibär), 1/2 dl katrinplommon, 1/2 dl torkade aprikoser, 1/2 tsk salt, 7 dl vatten, 1 dl havrekli, 2 dl fiberhavregryn.
Hacka frukten, blanda allt och lägg i blöt under natten. När du ska äta: tillsätt ev mer vatten, koka 3-5 minuter. Rör! Den bränner ganska lätt tycker jag. Första gången jag gjorde gröten hittade jag receptet i Sanna Ehdins bok ”Sannas matbok – för den självläkande människan”.
Den funkar utmärkt att göra efter Kajsa Warg-principen ”man tager vad man haver”. Superdupergod och helt klart mer mättande än vanlig havregrynsgröt. Du kan förvara gröten i kyl i flera dagar och ta fram en lagom stor ”klatt”. Njut!
PS. Du vet väl att du kan följa mig på Bloglovin´ – för mer inspiration?
Ses snart igen
//Malin
Lämna ett svar