Jag pluggar vidare och en av (de svåra!!!) uppgifterna inför den här terminen var att skapa vårens litteraturlista åt sig själv utifrån det manus man vill skriva på. Jag menar, hur ska jag veta vad jag behöver läsa för skönlitteratur för att inspireras till min egen berättelse? Hur som helst, jag gjorde min egna litteraturlista och fick inga kommentarer om att ändra på den från lärarna. Så, i vår läser jag följande böcker för att bli bättre på att skriva om vänskapsrelationer, skriva med humor och skriva om Göteborg.
Röda rummet av August Strindberg. Den här boken kan jag ha läst i min ungdom, men det är i så fall inget jag minns. Tydligen var Strindberg en kul typ. Dessutom vill jag ha med en klassiker i min litteraturlista. vad är det egentligen som gör en bok till en klassiker?

En bok, som jag tipsade om i Skriverier med Malin och Cilla för ett tag sedan är Lena Anderssons Studie i mänskligt beteende. Den valde jag som inspiration för att jag skriver om kvinnliga huvudkaraktärer och vill ha mer humor. Som ni såg när jag skrev om den här på bloggen, så fick jag som jag ville.
Humor, Göteborg och vänskapsrelationer
Ytterligare en bok som jag valde för humor, men också språket är Marit Furns Den förste. Den beskriver tydligen också hur en 08:a flyttar till Dalarna. Det kan hända att jag har en tanke om att låta en göteborgare flytta till en liten ö på västkusten.
I min to be read-hög har Lydia Sandgrens Samlade verk legat ett tag. Sedan den kom till och med … Nu är det dags. Göteborgsmiljö och värvning av då. och nutid. Precis som jag planerar för min berättelse.
I dag tog jag tag i vårens litteraturlista igen och vilade mig efter helgens litteraturevent med Röda rummet ute i solen. Redan inspirerad!

Har ni läst någon av böckerna jag har valt ut? Har ni andra tips? Berätta gärna!
Ses snart igen!
Kram Malin Lundskog
Lämna ett svar